Record aantal zwemdiploma’s voor zwembad De Sypel in 2022

Op donderdag 29 december reikte wethouder Companjen het laatste zwemdiploma van 2022 uit in zwembad De Sypel. Afzwemmer Jafeth van Veen was de gelukkige. Dat was het 995 ste diploma voor dit jaar; een absoluut record! En dat mag – gezien alle omstandigheden - best bijzonder worden genoemd.

Het vorige record stamt uit 2019, toen werden er 770 diploma’s uitgereikt. 2020 en 2021 stonden in het teken van corona waardoor er veel minder kon en mocht, maar dit jaar overtreft de verwachtingen. Marcel Companjen: “Als je bedenkt dat we het hele jaar al in een verbouwing zitten, dan ben ik trots op dit resultaat, trots op hoe alle medewerkers van het zwembad hier de schouders onder gezet hebben.”

In de loop van 2023 wordt het nieuwe zwembad geopend. Op naar een nieuw record? “Wie weet, ik hoop het”, lacht de wethouder. “Ik nodig iedereen van harte uit om bij ons te komen lessen. Het wordt echt prachtig. Maar ook recreatief hebben we straks een hoop te bieden.” Wie niet kan wachten om alvast een kijkje te nemen hoe het wordt: www.zwembaddesypel.nl/nieuwbouw