Nieuwbouw Sypel van start met uitgraven kelder

Woensdag 3 februari gaf wethouder sport Marcel Companjen het startsein voor de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Sypel.

De eerste werkzaamheden bestaan uit het uitgraven van een kelder achter het complex die plaats gaat bieden aan de nieuwe waterbehandelingsinstallaties.

De kelder wordt gebouwd voordat de sloop van de oude gebouwen van start gaat. De huidige baden worden namelijk aangesloten op de nieuwe installaties. Daardoor blijven na de eerste fase van de sloop het wedstrijdbad en het fudobad open en kunnen zwemmers ook tijdens de nieuwbouw hier terecht.

Wethouder Companjen: “Hier hebben we jaren naar toegewerkt en nu is het dan zover, we gaan echt van start met de bouw van het nieuwe binnenzwembad van De Sypel. Ik ben hier heel blij mee en ben reuze benieuwd naar hoe het er volgend jaar allemaal uitziet als alles klaar is.”

Binnenzwembad vier weken dicht

Vervolgens worden de tijdelijke kleedvoorzieningen gebouwd en dan kan de sloop van het eerste deel beginnen. Om dit alles te kunnen realiseren en de installaties over te kunnen zetten is het binnenzwembad vanaf de meivakantie 4 weken gesloten. Het buitenbad gaat in die periode wel open, zodat er toch mogelijkheden zijn om te zwemmen.

Fietsers opgelet!

De werkzaamheden vinden de komende maanden plaats vlak naast het fietspad bij De Sypel. En hoewel alle benodigde veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen, is het belangrijk dat fietsers hier de komende tijd extra oplettend zijn en rekening houden met mogelijk bouwverkeer.

Foto: FotovanderLey

Naar overzicht