Mondkapje ook in De Sypel vanaf 1 december verplicht

Let op! Vanaf 1 december 2020 geldt voor iedereen vanaf 13 jaar de landelijke verplichting om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. De mondkapplicht geldt in eerste instantie voor drie maanden, na die periode is verlenging mogelijk.

Dit betekent dus ook dat je vanaf 1 december een mondkapje moet dragen binnen sportcomplex De Sypel.  

Waneer draag je wel en geen mondkapje in het zwembad? 

Voor iedereen van 13 jaar of ouder geldt:

  • Als je het sportcomplex binnenkomt is het dragen van een mondkapje wel verplicht.
  • Als je vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) gaat, geldt geen mondkapjesplicht voor zwemmers.
  • Als je vanaf de kleedkamer in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) gaat, is het dragen van een mondkapje wel verplicht voor begeleiders (let op: niet-zwemmers)

Wat voor mondkapjes kun je gebruiken? 

Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje, zie Rijksoverheid. Gebruik een niet-medisch mondkapje. Dit kan een wegwerpexemplaar of een stoffen exemplaar zijn welke je na gebruik kunt wassen. Het advies is om het mondkapje zo lang mogelijk op te houden en niet steeds af te zetten. Belangrijk is: raak het mondkapje alleen aan met schone handen. Wissel en was mondkapjes vaak. Wegwerpmondkapjes draag je één keer en gooi je daarna bij het restafval. Stoffen mondkapjes was je na eenmalig gebruik op 60 graden.

Naar overzicht