Nieuwbouw De Sypel officieel van start!

Woensdag 1 september is de bouwfase van de nieuwbouw Sypel officieel gestart. Van der Horst Aannemers, Hellebrekers BV en wethouder Marcel Companjen namens gemeente Harderwijk hebben de uitvoeringsovereenkomst getekend.

Hoewel de officiĆ«le bouwfase nu start, is er vanaf januari al veel voorbereid. Er is een kelder gebouwd voor de techniek en waterbehandelingsinstallatie. De installaties zijn door Hellebrekers aangesloten en zijn in bedrijf. Het huidige binnen- en buitenzwembad draait inmiddels met succes op de nieuwe installaties.
In mei zijn er tijdelijke kleedvoorzieningen gemaakt in het zwembad. Na deze voorbereidingen is eind mei de sloop gestart van het instructiebad, kleedruimtes en de oude technische ruimtes. Het wedstrijdbad en recreatiebad blijven tijdens de bouwperiode open.

De nieuwbouw Sypel omvat de bouw van een energieneutraal binnenzwembad, een sporthal, leslokalen voor Landstede en kantoorruimte. Daarnaast wordt in de rest van het complex zoveel mogelijk duurzaamheidsmaatregelen toegepast. De opening van het binnenbad staat eind 2022 in de planning. De nieuwe sporthal volgt een jaar later

Naar overzicht