Harderwijk krijgt een nieuw binnenzwembad!

De gemeenteraad ging eind januari akkoord en de voorbereidingen konden beginnen. Er werd een aanbesteding gestart voor een ontwerpteam. Architect Slangen + Koenis kwam als beste uit de bus. Dit architectenbureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van zwem- en sportaccommodaties. Specialisten op het gebied van installaties, duurzaamheid en landschapsarchitectuur maken onderdeel uit van het ontwerpteam. En, leuk om te weten, bij de vorige verbouwing was deze architect ook betrokken. Toen nog onder de naam Koppert + Koenis. Slangen + Koenis is blij met de opdracht

"In de loop van de jaren is het sportcomplex gegroeid en zijn bouwdelen uit verschillende perioden tegen elkaar geplaatst. Een van de uitdagingen is er voor te zorgen dat er een logisch geheel ontstaat dat er uitziet alsof het in één keer is ontworpen. Het recreatiebad moet uniek worden voor Harderwijk. En we worden door de gemeente uitgedaagd om een zeer duurzaam complex te maken. Een uitdaging die we met beide handen aangrijpen om weer een stap verder te gaan en van de Sypel één van de duurzaamste complexen van Nederland te maken." Aldus Sander Laheij van Slangen + Koenis.

Wedstrijdbad, doelgroepenbad en recreatief gedeelte!

Het nieuwe zwembad zal bestaan uit een wedstrijdbad (25m), een doelgroepenbad van 22x10m en een recreatief gedeelte. Het nieuwe gebouw wordt naar achteren verplaatst waardoor er een verbinding ontstaat tussen het binnenzwembad en het buitenzwembad. De achterzijde van het gebouw kan open, waardoor binnen- en buitenbad tegelijkertijd gebruikt kunnen worden in de zomermaanden. Het zwembad wordt energieneutraal en ook in de rest van het Sypel complex staat duurzaamheid centraal.

Naar overzicht