Gemeente biedt bouwmaterialen uit oude zwembad te koop aan

Altijd al een oranje bankje willen hebben?

Gemeente biedt bouwmaterialen uit oude zwembad te koop aan

Vanaf 20 januari zijn onder meer bouwmaterialen, sanitair en bankjes uit het oude instructiebad van De Sypel te koop. Belangstellenden vinden het complete aanbod op https://marktplaats.insert.nl/aanbieders/gemeente-harderwijk. Via deze website kan men een bod doen op een of meer van de aangeboden artikelen. Het verkoopplatform is open tot en met 19 februari 2021. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Samen circulair

De gemeente streeft naar een circulaire economie. Een duurzame economie waar geen afvalstoffen meer vrij komen. De circulaire economie is één van de vier pijlers uit de duurzaamheidsvisie van de gemeente Harderwijk. Het gebouw gaat daarom circulair gesloopt worden. Dat betekent dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de materialen die vrij komen uit de sloop. Sommige materialen uit het oude gebouw worden opnieuw gebruikt in het nieuwe zwembad. En wat daar niet meer toe te passen is, wordt nu dus via marktplaats te koop aangeboden aan de inwoners van Harderwijk. Op die manier krijgen goede materialen uit De Sypel een tweede leven en wordt er bespaard op het gebruik van nieuwe grondstoffen en materialen.

Afhalen gekochte spullen

Naast een stalen hek, diverse binnendeuren, buitendeuren, kozijnen en plafondplaten worden onder meer wasbakken, kranen, zitbankjes en zelfs bad trapjes aangeboden. Wanneer de koop is gesloten zijn op de zaterdagen 17 en 24 april de goederen af te halen. In 2022 volgt een tweede verkoopronde met materialen uit twee andere te slopen baden.

Naar overzicht