Verbouwing

Nieuwbouw bij De Sypel

Zoals vast opgevallen is is er bij Sportcomplex De Sypel een verbouwing gaande. Er wordt hard gewerkt aan een geheel nieuw binnenzwembad! Het 'oude' zwembad blijft gedurende de verbouwing in aangepaste vorm open. Op het moment dat het nieuwe zwembad klaar is zal er op de plek van het oude zwembad een nieuwe sporthal gebouwd gaan worden.

Wedstrijdbad, doelgroepenbad en recreatief gedeelte!

Het nieuwe zwembad zal bestaan uit een wedstrijdbad (25m), een doelgroepenbad van 22x10m en een recreatief gedeelte. Het nieuwe gebouw wordt naar achteren verplaatst waardoor er een verbinding ontstaat tussen het binnenzwembad en het buitenzwembad. De achterzijde van het gebouw kan open, waardoor binnen- en buitenbad tegelijkertijd gebruikt kunnen worden in de zomermaanden. Het zwembad wordt energieneutraal en ook in de rest van het Sypel complex staat duurzaamheid centraal.

Nieuwe sporthal biedt flexibele mogelijkheden

Door het naar achteren plaatsen van het binnenzwembad, ontstaat er een open ruimte tussen het nieuwe zwembad en het sportcafé/Landstede. In juli is besloten tot de bouw van sporthal Sypel III op deze plek. De oppervlakte van de nieuwe hal is 48x28m, vergelijkbaar met sporthal Sypel I.

Scheidingswanden

In de nieuwe sporthal ontstaan, door het toepassen van scheidingswanden, mogelijkheden om in drie ruimtes bewegingsonderwijs te geven. Hierdoor kunnen drie schoolklassen overdag tegelijkertijd in de sporthal gymmen. In de avond is de hal beschikbaar voor sportverenigingen. Voor alle sportverenigingen zijn er goede mogelijkheden.

Tribune

In de nieuwe sporthal komt een uitklapbare tribune voor 150 personen. Er wordt met de belijning rekening gehouden met voldoende ruimte om te zitten op de tribune. Tijdens trainingen hoeft de tribune niet gebruikt te worden en kan de volledige hal gebruikt worden om te sporten.

Inmiddels vordert de bouw gestaag. Wanneer het zwembad helemaal gereed is lees je in de berichten hieronder. Er is gekozen om het zwembad gedurende de verbouwing open te houden voor de inwoners. Zwemlessen en groepslessen kunnen doorgaan. Dit heeft wel tot gevolg dat de opening van het nieuwe zwembad gefaseerd zal plaatsvinden.